• Dezert

Čokoládový koláč z fazule adzuki

Koláč bez múky a s hlavnou ingredienciou fazuľa? Výsledkom je vynikajúci dezert s bohatou a vláčnou chuťou. Ideálne v kombinácií s jahodami alebo malinami.
8
70 minút
235 kcal

Ingrediencie

2 hrnčeky uvarených fazúľ adzuki (pred varením ich na 10-12 hodín namočte – rýchlejšie sa uvaria), príp. použite konzervu červených fazúľ

4 vajcia

½ prášku do pečiva

5 PL práškového kakaa

½ tabuľky horkej čokolády (nakrájanej na malé kúsky)

3-4 PL medu (môžete nahradiť aj iným sladidlom)

4 PL kokosového oleja

Postup

Rozmixujeme uvarené fazule, do ktorých pridáme rozšľahané vajcia s medom a rozpusteným kokosovým olejom. Následne do zmesi pridáme kakao, prášok do pečiva a nakrájanú čokoládu. Dobre rozmiešame a zmes vylejeme do tortovej formy alebo menšieho plechu (predtým vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou alebo kokosom/pomletými orechmi). Pečieme na 180 °C približne 40-50 minút. Vychladnutý koláč môžeme (podľa chuti) ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a ovocím.

info@fitjedalnicek.sk0917 781 095
homeenvelopecartheart-pulsedinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram